03 mars 2011

Braskamin, tjocktröja och höjda elpriser.


På TV kunde man häromdagen se en dam i tofflor och tjocktröja på väg mot braskaminen för att söka värme och skydda sig mot de ständigt stigande elpriserna. På samma TV kunde man höra en man från E.ON säga att det var nödvändigt att harmonisera priset. Att harmonisera priset betyder att höja priset.

E.ON har handlat upp kommunala energibolag och de hade för låga priser för E.ON:s smak så E.ON kände sig tvungna att ändra på detta missförhållande.

I Borlänge har de inte sålt sitt energibolag till E.ON, så där kunde varken de eller någon annan ingripa för att göra priserna mer harmoniska och kunderna mer disharmoniska.

Fast där trodde man lite fel.

De och andra kommunägda bolag behöver visserligen inte ägna sig åt att harmonisera priset a la E.ON men det kommer att komma en ny prismodell med stor höjningspotential

Enligt denna prismodell får Borlänge Energi ta betalt för det gamla elnätet som om det vore nytt.

Visserligen har Borlängeborna redan betalt av på nätet men sådana petitesser räknas inte. Nu kan Borlänge Energi höja avgifterna för elnätet med 50-60 procent år 2012. Om de vill. Just nu verkar de inte vilja utnyttja hela höjningsmöjligheten.
Men här vilar en inkomstkälla, hur länge ska den få vila i frid?

Innan det bestämdes att gamla nät blev nya nät bestämdes avgiften genom en så kallade nätnyttomodell. Av namnet att döma verkar avsikten vara att gynna näten.

Hur vore det med en kundnyttomodell som omväxling?

Finns det inga politiker kvar som står på konsumenternas sida? Var är de i så fall?

38 kommentarer:

Anonym sa...

"Enligt denna prismodell får Borlänge Energi ta betalt för det gamla elnätet som om det vore nytt."


Ja E.ON gjorde väl som Hyresgästföreningen och affärsutvecklade sig?

När man inte kan behålla medlemmar på egna meriter eller på att leverera bra så stämmen man föreningar under bildande. Man tvingar folk kvar - så att de kan betala, utan att man på något som helst sätt förändrar sig.

Hyresgästföreningens allra senaste produkt "Kriget mot ombildningarna". Får dig att bo dyrt som hyresgäst - Foreveeeer and eveeeer!

Drabbad av HGF, Sthlm sa...

Om det sk "bruksvärdet" och hur detta påverkas av "stockholmsmodellen".

Q: "Hur mycket påverkar läget hyran?"
A: "I de större städer i Sverige där olika former av hyressättningsmodeller utformats påverkar läget med 30% eller mer beroende på ort"

Sid 12
http://www.stockholmshem.se/Global/Om_stockholmshem/Aktuellt/Stockholmsmodellen.pdf


+30% på hyran eller mer. Så är det - oavsett vad Hyresgästföreningen försöker hitta på eller låtsas.

Barbro Engman sa...

Nog trodde jag att det skulle bli svårt för ombildningsdebattörerna att hitta en koppling mellan Borlänge Energi och diskussionen om ombildning i Stockholms innerstad. Men icke, det spelar ingen roll vilken fråga som jag avhandlar så kommer det ändå att sluta med ombildningar.

Anonym sa...

Efter HGF:s ständiga attacker mot ombildningar och stämningar mot bostadsrättsföreningar har ni er själva att skylla för det, Barbro.

Barbro Engman sa...

Så du menar att det inte finns någon anledning att diskutera någon av alla de frågor som berör landets 3 miljoner hyresgäster än de olika ståndpunkter som finns kring ombildningarna i Stockholms innerstad?

farbror Frej sa...

BE: "Visserligen har Borlängeborna redan betalt av på nätet men sådana petitesser räknas inte. Nu kan Borlänge Energi höja avgifterna för elnätet med 50-60 procent år 2012."

Ovanstående marknadsmodell BORDE engagera även bostadsrättsägare och villaägare - även på denna blogg, då ALLA drabbas av att tvingas evighetsskruv-betala allmännyttiga bygg- och anläggningsinvesteringar igen och igen, trots att sagda investeringar redan skattebetalats en gång för alla tidigare. Det ända som borde återstå är ju en viss lägre avgiftsnivå för löpande underhåll m.m.

Anonym: "Ja E.ON gjorde väl som Hyresgästföreningen och affärsutvecklade sig?"

Tror du att det går att affärsutveckla uch tjäna pengar på iden om att (enligt er) jämt och ständigt förlora HGF-uppbackade ombildningstvister? Exakt vad en sådan "affärsmodell" ska ha gemensamt med att privata elbolag sysslar med, är mig fullständigt dolt i en tät mental dimma. Ser du månne något samband som inte jag ser?

Anonym sa...

Ombildning är inte en företeelse isolerad till Stockholms innerstad, Barbro.
Det förekommer i hela Stockholm - och även ute övriga landet om än i mkt mindre omfattning.
Men HGF är livrädda för att ombildningsvågen ska ta fart även utanför Stockholm så därför smutskastar HGF de oliktänkande.

Barbro Engman sa...

Anonym, det är självklart så att vi är bekymrade över att antalet hyresrätter försvinner. Det är vi inte ensamma om. Hyresgästföreningen bor inte i en enda lägenhet som står inför ombildning. Det gör enskilda medlemmar i Hyresgästföreningen och det är de som ska ta ställning till om de vill ombilda eller inte. Ombildningarna skapar mängder av konflikter mellan de boende. Beskyllningarna haglar från alla håll precis som det brukar göra när det är konfliktfyllt.Människor vill veta vad som gäller och vad det kan komma att innebära för de.En del blir oroliga och rädda medan andra tycker att de får en chans att göra sitt livs affär. Hur det nu än slutar så kommer en del att bli besvikna och andra nöjda.
Världen är inte svart eller vit och inte heller uppdelad i onda och goda. Det är därför det är så hopplöst att det vecka efter vecka månad efter månad pågår en debatt, nej inte debatt, utan det skrivs en oändlig mängd inlägg med beskyllningar som alla utgår från att en part är ond, har fel och gör fel. Medan den andra är god, har rätt och gör rätt.

Anonym sa...

Tack för svar, Barbro.
Det hedrar dig att du inte censurerar och låter bli att svara som Terje. Han svarar möjligtvis med en motfråga: "Är du medlem?" (dvs ger du oss pengar).

Överlåt frågan om ombildning eller inte till de boende i berörda områden. Att en stor organisation med ekonomiska intressen i frågan kastar sig in med hätska argument och till och med stämningar när resultatet blir "fel" gör frågan otroligt infekterad med resultet att grannsämjan äventyras.
Hyresgästföreningen bär ett stort ansvar när ni hetsar boende mot varandra.

Anonym sa...

Barbro!

Braskamin vill alla ha och tjocktröja är på högsta modet.

höjda elpriser gillar inte jag heller.

1 av 10 vill bo i hyresrätt.

Kanske dags för HGF att uppdatera omvärldsanalysen?

Besviken på HGF-pamparna! sa...

Ett scenario och synsätt vi känner igen från Hyresgästföreningen också. Typpstyrning.. "Högsta Sovjet" och medlemmarnas intressen åsidosätts...

Det viktiga är tydligt inte medlemmarna och deras vilja - utan egna löner, makt och "nomenklaturan"

http://www.expressen.se/nyheter/1.2352848/underkanda-unik-enkat-med-884-socialdemokrater-avslojar-missnojet

"Högsta Sovjet"
I en stor enkätundersökning, som besvarats av 884 förtroendevalda socialdemokrater, underkänner nästan var tredje Andnors insats i valberedningen.
Många menar att processen varit allt för sluten.
- Tyvärr är S i mångt och mycket även i denna process toppstyrt, likt "högsta Sovjet". Medlemmarnas vilja verkar inte intressant utan fokus ligger på distriktsordförandena, säger en aktiv S-politiker."

Anonym sa...

Finns det någon i HGF kvar som står på hyresgästens sida (dvs på personens/medlemmens) och inte bara på hyreslägehetens och medlemmspengens sida? Var är de i så fall?

Elbolagen är oligopoler och pampar som bör bekämpas de är bara på sin egen sida percis som HGF.

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Bror sa...
Det är inte bara elkostnaden hotar boendekostnaden att skjuta i höjden

I en dom från Hyresnämnden nyligen
får Wallenstam tillåtelse att sätta in individuella vattenmätare i varje lägenhet och debitera efter
vattenförbrukning.

Det är redan sedan lång tid känt att Alliansen vill privatisera det kommunala vattnet.

Kanske blir det Fortum eller EON som blir vår monopoldistributör av vatten i framtiden?
Dessa två "konkurenter" har ju redan stor erfarenhet av att överdebitera distribution via gamla, redan betalda ledningsnät.

Åtgärden med individuell mätning av förbrukningen är f.ö. nödvändig för att införa de icke efterfrågade ägarlägenheterna.

Sätt stopp för detta angrepp innan det är för sent!

bästa från
bror.s

Syster.G sa...

Nu kan man inte debattera på Terjes Blogg igen. Är han fullblods-anti-demokrat eller är det bara alla kommentarer som inte passar honom?

Anonym sa...

Terje censurerar en hel del.
Han släpper mest igenom kommentarer som passar hans egna åsikter.

Frågor svarar han överhuvudtaget inte på. Illa. Det visar hans syn på hyresgäster. En tyst (och till HGF betalande) hyresgäst är en bra hyresgäst, enligt Terjes sätt att se det.

farbror Frej sa...

Syster G: "Är han fullblods-anti-demokrat..."

Vad lägger du i etiketteringen "fullblods-anti-demokrat"?

Fascist?

Att förenkla verkligheten och fastcementera "fiender" vars motiv och bevekelsegrunder man sedan, onyanserat och slagordsmässigt, kan utmåla i det svartaste av färger - ÄR just kännetecknande för en "anti-demokrat"?

Syster G: "...eller är det bara alla kommentarer som inte passar honom?"

Den som är FÖR blogg-demokrati bör visa det genom att ta motståndarens argument på allvar. Detta kan man göra genom att offra den extra tid det tar att författa mera genomarbetade inlägg, gärna inkluderat källhänvisningar från världen utanför det egna huvudet.

Man visar det inte genom att endast klämma ur sig någon känsloyttring bestående av två rader.

Barbro Engman sa...

Àv någon outgrundlig anledning har syster G och anonym fått för sig att jag ska svara på frågor om Terje och hans blogg. Det är inte min sak men jag noterade att Terje på sin blogg efterlyser de kommentarer som han påstås censurera.

Anonym sa...

Tror du verkligen någon har de raderade kommentarerna sparade, Barbro? Terje svarar väldigt ogärna på frågor också.

Terje tycks ha fullt upp med att skrika sig hes över ombildningar och attackera de folkvalda moderata politikerna.

Anonym sa...

Jo, det är väl fel att skriva om Terje här! Även om han censurerar och skiter i att svara på mail! Det är inte Barbros problem, även om det är trist!

Vi som bor i Brf Skottet ! sa...

Summering av läget i Skottet:

Brf Skottet 2 har av Stockholmshem 2 st godkända stämmor med JA för ombildning

Brf Skottet 2 och Stockholmshem har båda undertecknat ett köpeavtal för fastigheten

En liten meddellös förening som vi har inte pengar att bevisa vår oskuld eller få vår sak prövad i domstol. Ett brutalt ojämnt styrkeförhållande mellan lilla Skottet och Hyresgästföreningens stora krigskassa föreligger. Därav förlikningen i december.

4 personer (3 hushåll) har med finansiering av Hyresgästföreningen drivit motståndet mot ombildningen. På ja sidan står över 500 personer (tillika 200 hushåll).

För oss som bor här är ombildningen inte politiskt utan det handlar om kontroll över våra boendekostnader (Nya hyressystemen) och om att bättre kunna påverka vår boendesituation.

Får vi i Skottet 2 inte tillträda nu är demokratin satt ur spel!

Anonym sa...

Hyresgästföreningens syn på demokrati är rätt... knepig!
Speciellt i HGF:s Stockholmsregion.

HGF:s Stockholmsregion blir arga över...
...att folket först röstar "fel" i de allmänna valen.
...att boende sedan röstar "fel" i omröstning om ombildning eller ej.

Då stämmer HGF:s Stockholmsregion i tingsrätten.
Demokrati? Nja... inte riktigt va?

Det är faktiskt väldigt skrämmande att Hyresgästföreningen använder sina förhandlingsersättningar till att stämma oliktänkande.

Boende i Ätten sa...

Anonym sa...
Hyresgästföreningens syn på demokrati är rätt... knepig!
Speciellt i HGF:s Stockholmsregion.

HGF:s Stockholmsregion blir arga över...
...att folket först röstar "fel" i de allmänna valen.
...att boende sedan röstar "fel" i omröstning om ombildning eller ej.

Då stämmer HGF:s Stockholmsregion i tingsrätten.
Demokrati? Nja... inte riktigt va?

Det är faktiskt väldigt skrämmande att Hyresgästföreningen använder sina förhandlingsersättningar till att stämma oliktänkande.

5 mars 2011 21:26
-----------

Ja verkligen! Både förhandlingspengen som alla boende betalar vaaaarje månad (12kr) och medlemsavgifterna. Allt är del av den krigskassa som HGF använder mot de boende och sina egna medlemmar.

Var det inte i skottet som 77 HGF medlemmarna (av totalt 106 i huset) protesterade mot stämningen men avvisades?

Intressant syn HGF kansliet har på sina medlemmars vilja, demokrati och på uppdraget.

Katastrof! Bara politik, pampfasoner och gidighet där numera!

Anonym sa...

Hej Barbro,
hur många medlemmar har HGF? Den siffran du anger i högerspalten har varit densamma rätt länge nu.
Vad är den aktuella siffran?

Hur ser du på att:
* Hyresgästföreningens Stockholmsregionen anställer medlemsvärvare med 100 % provisionslön?
Noll trygghet alltså, men en garanti för HGF att värvarna är aggressiva. HGF tycker trygghet är viktigt i boendet, men hur är det med tryggheten att vara anställd hos HGF egentligen (då undantar jag topparna med sexsiffriga månadslöner).

Tacksam för svar.

Besviken medlem HGF sa...

Topplöner och fallskärmar inom Hyresgästföreningen

​Även Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson hör till de bäst betalda inom den ideella sektorn i Sverige. Både han och Barbro Engman kan dessutom få avgångsvederlag värda över två miljoner kronor var.

Barbro Engmans lön låg på drygt 106 000 kronor i månaden i fjol.
Förbundschef Jan Johnsson har 103 000 kronor i månadslön

http://www.hemhyra.se/Sidor/Toppl%C3%B6ner-och-fallsk%C3%A4rmar-inom-Hyresg%C3%A4stf%C3%B6reningen.aspx


Pampar och girigbukar! Klart att de använder medlemmarnas pengar att angripa ombildningarna. Det gör ju att både medlemsavgifter och förhandlingspengarna försvinner.

Där ligger det giriga motivet till kriget mot ombildningarna. SMUTSIGT! USCH!

Anonym sa...

"Närmare 700 medlemmar lämnade Hyresgästföreningen på grund av missnöje. För liten nytta med att vara med liksom för höga löner till förbundsordföranden och förbundschefen nämns som orsaker till utträde."

Anonym sa...

Svar till diverse.
Jag har arbetat som medlemsvärvare för Hgf och kan säga att de flesta som arbetar där brinner på riktigt för att hyresrätten som boendeform ska blomstra och att de som bor i dessa hyresrätter ska ha det bra. Det var just för att jag delade dessa tankar som jag ville jobba där.

Däremot kan jag hålla med om att det inte är riktigt i linje med övriga grundläggande ståndpunkter i föreningen att anställa sina värvare på 100% provision. Detta borde ändras.

Vad gäller allt tjat om vänstersympatier. Det är väl inte så konstigt om de flesta anställda och även medlemmar skulle ha socialdemokratiska eller vänsterinriktade sympatier i denna typ av organisation? De kämpar för en solidarisk tanke som handlar om att alla ska ha chansen till ett rimligt boende oavsett ekonomisk bakgrund. Högertanken är ju att du är mer värd om du skaffat dig mer pengar och därför ska få fler fördelar i samhället. Skit i dem som inte haft samma tur. Och nej, alla har inte samma chans att jobba sig till ett bra liv det är bullshit

Det är mycket klagomål på ersättningsnivåer mm men de flesta som engagerar sig gör det gratis i sina områden för att ha det bra och kunna påverka sitt närområde med sina grannar.

Det är dessutom viktigt att som hyresgäst ha någon att vända sig till om man behöver hjälp med juridiska tvister med sin värd eller bara har andra frågor om sina rättigheter mm. Jag har själv blivit hjälpt och känner en handfull andra som fått hjälp. Det borde i sin tur betyda att otroligt många fått hjälp genom åren.

Dessa jurister som hjälper till jobbar med lägre löner än på de flesta andra firmor för att de brinner för saken.

Hurra för att föreningen finns!

Barbro Engman sa...

Jag är medveten att att det finns ett antal personer som av olika skäl är ilskna på Hyresgästföreningen. En del är det av ideologiska skäl, andra är upprörda över att det inte gått deras väg i ngn ombildningstvist, andra är ilskna för att det mot deras vilja inte blivit ombildning och tycker att hgf borde jobbat hårdare för deras sak, andra har inte fått den hjälp de hade hoppats på i ngn tvist med hyresvärden, en del tycker att de borde fått ett bättre bemötande osv. En förening med över 500 000 medl från norr till söder kommer förstås att få kritik ibland. Men vi är väldigt noga med att anteckna varenda klagomål, statistikföra allt, redovisa allt och jobba för att bli bättre. 22 promille av medlemmarna har anmält klagomål, det är inte mycket men det går att få ner antalet ännu mer.
Vi är väldigt många "som är" Hyresgästföreningen. Vi har många förtroendevalda, många anställda, många som sitter i förhandlingsdelegationer mm.
På min blogg finns det en del som återkommer med samma kritik om och om. Det får de så klart göra men jag tycker att det är tråkigt för alla dessa tusentals hyresgäster som är aktiva och som lägger ner mycket tid för att göra en insats för att förbättra villkoren för hyresgästerna. För det är de som fattar de flesta beslut.

Vi som bor i Brf Skottet ! sa...

Alla vet att Hyresgästföreningen drivit kampanj mot ombildningar - Kroget mot ombildningarna. En av dem är Skottet 2 på Södermalm i Stockholm. Det var alltså Hyresgästföreningen som tvingade grannarna mot varandra och skapade osämjan - inte tvärt om. Här kommer en summering av läget i Skottet:

- Brf Skottet 2 har av Stockholmshem 2 st godkända stämmor med JA för ombildning

- Brf Skottet 2 och Stockholmshem har båda undertecknat ett köpeavtal för fastigheten

- En liten meddellös förening som vi har inte pengar att bevisa vår oskuld eller få vår sak prövad i domstol. Ett brutalt ojämnt styrkeförhållande mellan lilla Skottet och Hyresgästföreningens stora krigskassa föreligger. Därav förlikningen i december.

- 4 personer (3 hushåll) har med finansiering av Hyresgästföreningen drivit motståndet mot ombildningen. På ja sidan står över 500 personer (tillika 200 hushåll).

- För oss som bor här är ombildningen inte politiskt utan det handlar om kontroll över våra boendekostnader (Nya hyressystemen) och om att bättre kunna påverka vår boendesituation.

- Får vi i Skottet 2 inte tillträda nu är demokratin satt ur spel!

Stolt Ånghästare sa...

Sedan kan man verkligen undra varför Hyresgästföreningen jobbar emot sina medlemmar i frågan om ombildningar.

Är de emot deras vilja och emot låga boendekostnader?

Svaret på frågan är ja, för det hotar Hyresgästföreningens inflöde av medlemsavgifter och hyresförhandlingspengar. Därav att man stämmer sina medlemmar och meddellösa föreningar i eget syfte.

Girigheten bor på Hyresgästföreningen.

Anonym sa...

Terje Gunnarson sa...
Hej Vi som bor i Brf Skottet ! sa...
Summering av läget i Skottet:

Om du inte får som du vill är demokratin satt ur spel. Om du får som du vill fungerar demokratin.
Om du får som du vill struntar politikerna i sitt eget regelverk.
Om du inte får som du vill följer politikerna sitt eget regelverk.
Återstår att se hur det blir......

Oavsett utgången finns det verkligen anledning att försöka dämpa tonläget och fundera mer över hur du skall bidra till att ni alla som bor i kvarteret skall få ett hyggligt umgänge i kvarteret.
-------------

Terje vi är 70% av de boende eller över 500 personer som vill ombilda (200 hushåll).

Du stödde 4 personer och 3 hushåll.

Brf Skottet har inga pengar att försvara sig med eller bevisa sin oskuld.

Du har många miljoner i din kassa och heltidsanställda jurister.

Är det demokrati BARA när alla bor i hyresrätt? Snurrigt och cyniskt.

Kan vi inte återbilda din kåk på Dalarö till hyresrätt så att allt blir bra?

// Kenth i Skottet

Oroad medlem Södermalm sa...

Barbro!

I er moderorganisaton Socialdemokraterna så pågår nu en självrannsakan och anpassning efter verkligheten.

Mona Sahlin har avgått och nu senast Ibrahim Baylan.

Nu skall de se till att forma en politik och ett förhållningssätt så folk lyssnar på dem. Kanske tillochmed får nytt förtroende och nya väljare - vem vet?

Är det inte dags att ni på Hyresgästföreningen gör det samma? Ny verklighetsanalys, nytt folk in och ny riktning.

Så kanske ni kan vända medlemsflykten och få nytt förtroende?

Det är en fråga om överlevnad för er...

Anonym sa...

http://skottet2.files.wordpress.com/2011/01/hyresratt_vs_bostadsratt.pdf

Anonym sa...

”Hyresgästföreningen ska inte hjälpa till att driva tveksamma ombildningar till tingsrätten. Anledningarna är att det tar för mycket resurser och att det finns risk för att föreningen anses driva politiska processer mot en svagare motpart.”

http://www.hemhyra.se/Sidor/Ingen-hj%C3%A4lp-att-stoppa-ombildningar.aspx

Anonym sa...

Hej Barbro,
hur många medlemmar har HGF? Den siffran du anger i högerspalten har varit densamma rätt länge nu.
Vad är den aktuella siffran?

Hur ser du på att:
* Hyresgästföreningens Stockholmsregionen anställer medlemsvärvare med 100 % provisionslön?
Noll trygghet alltså, men en garanti för HGF att värvarna är aggressiva. HGF tycker trygghet är viktigt i boendet, men hur är det med tryggheten att vara anställd hos HGF egentligen (då undantar jag topparna med sexsiffriga månadslöner).

Tacksam för svar.

Barbro Engman sa...

Oroad medlem Södermalm sa...
"I er moderorganisaton Socialdemokraterna så pågår nu en självrannsakan och anpassning efter verkligheten".
Om du verkligen är medlem så borde du veta att vi inte har någon moderorganisation. Det där är bara larvigt. Dessutom brukar det höras röster från just Södermalm som kritiserar oss för att ha gjort upp med Alliansregeringen om den nya lagen.
Om du är medlem borde du veta att vi alltid jobbar med att utveckla oss. Om du är medlem hade du till exempel kunnat gå in på hemsidan och delta i jobbet med Agenda 2016 det gjorde 15 000 medlemmar, andra jobbade med frågan i sina lokala föreningar.
Är du tveksam om vad ditt medlemskap ger dig för chans att påverka så hör av dig så ska jag ge dig tips om hur du kan engagera dig.

Farbror Fritt sa...

"Om du är medlem borde du veta att vi alltid jobbar med att utveckla oss."


Ja DIN löneUTVECKLING har du verkligen jobbat på Barbro. 106.000 kr i månadslön och 2 miljoner i fallskärm är verkligen en häpnadsväckande löne-UTVECKLING.

Både din lön och ditt svar är pampfasoner. Typiskt för den sk "arbetarrörelsen"

Verkligheten kommer på besök sa...

Barbro,

Glöm inte bort att det var dina kompisarna Sossarna som avreglerade elmarknaden.

Och plötsligt blev elen dyrare. varför?

Jo:

1. de (sossarna) lade på (smyg)skatter och certifikat på priset. Hoppades att kunderna inte skulle märka det. Du missade det tydligen i alla fall..

2. Elen handlas numera som vilken comodity/aktie/råvara/ränta som helst. Ibland går både fackföreningar, banker och placerare in och speulerar. Det kan göra att priserna varierar, eller blir dyrare.

Hoppas bara att just DITT bolag är bra på att handla. Kanske man skall ställa krav på kunderna någon gång?

Anonym sa...

Postas även här pga censur på Terjes blogg (och uppenbarligen även här eftersom Barbro vill tysta ner Terjes affärer).

Terje!
Nu har du attackerat Skottet, men det kan bli dags att kriga på dina villkor nu.

Hur står det till med dina egna metoder, hur renhåriga är dom?

* Hos oss i Ånghästen röjde Terror-Terje och hans anhang en persons skyddade identitet i sin okynnesstämning (som för övrigt inte ledde nånvart). Otroligt vidrigt att utsätta en människa för det och äventyra dennes säkerhet. Det visar Terjes panik och vad han är beredd att ta till. Vidrigt!

* Själv bodde Terje i villa och gjorde ränteavdrag samtidigt som han uppbar ett lägenhetskontrakt. Samma sak som han stämt brf:er för. När tidningen City avslöjade detta blev Terje rasande över att sanningen kom fram.

* Terje har gått i bräschen för att utesluta oliktänkande medlem på södermalm. Han drog ärendet till förbundsstyrelsen och fick med Barbro Engman på sina tankar. Medlemmen uteslöts. På grund av sina åsikter...

Ska vi fortsätta, Terje...?