02 maj 2011

Hallå där ministrarna, läge för medlemskap i Hyresgästföreningen?


Hallå där statsministern, finansministern, bostadsministern, socialministern och landsbygdsministern nu är det absolut läge för ett medlemskap i Hyresgästföreningen.

Statsministern har det kallt i lägenheten, taket läcker, hissen står stilla rätt som det är och brandlarmet går när brödrosten rostar.

Så ska man förstås inte behöva ha det. Vi har mängder av medlemmar som tyvärr har det lika illa som Fredrik Reinfeldt har det i Sagerska palatset. Vi har därför stor vana att företräda medlemmar i en liknande situationer. Det är också därför vi jobbar hårt för att ROT-avdragen även ska gälla hyresbostäder.

Så hade du bara varit medlem Fredrik hade du kunnat få hjälp tidigare. Dessutom hade du kunnat göra en insats i vårt lobbyarbetet för att ROT ska gälla alla hus.

Men än är det inte försent, ROT till hyresrätter är än så länge inte verklighet så det gäller att ligga på makthavarna. Här skulle dina erfarenheter komma väl till pass.

Finansministern bor i studentlägenhet. Anders Borg, du har väl kollat att du betalar rätt hyra? Om du blir medlem kan vi hjälpa dig att hålla kolla på att din hyra är OK och får du några bekymmer med hyresvärden står vi dig bi.

Du har ju medverkat till att den svenska modellen med förhandlade hyror är kvar så det vore väl härligt om du själv kunde bli en del i den svenska modellen.

Bostadsministern, socialministern och landsbygdsministern har alla drabbats hårt av bostadsbristen. Det är förstås tråkigt att de ska behöva hänga kvar i sina riksdagsettor. De är i samma sits som en hel generation ungdomar som inte heller kan flytta hemifrån och ta de jobb som finns.

I sådana lägen gäller det att aktivera sig. Om ni blir medlemmar i Hyresgästföreningen kan ni delta i vår kampanj, Bygg Framtiden.

Alla krafter behövs för att bostadsbristen inte ska drabba både den enskilde och tillväxt och utveckling ännu mer.

Det enklaste sättet att bli medlem är att gå in på vår hemsida.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Barbro, om nu hyresvärdarna ska få använda ROT då borde ju vi villaägare för rättvisans skull kunna dra av momsen på våra inköp eller?Mvh
Jonas

Anonym sa...

Ja, bra synpunkt Jonas.

Hur tycker du att det ska fungera Barbro? Du verkar inte alls ha på fötterna.

Eller är er agenda att ROT ska bort för ni är bara avundsjuka. Många tror att det är så. ;)

Anonym sa...

Nu nasar tillochmed Barbro medlemsskap ... det måste vara kris med medlemsras och intäkter som dyker...

Läget ser desperat ut för Hyresgästföreningen efter alla skandaler, okynnesstämningar och spritfester.

Barbro Engman sa...

Jag har flera gånger beskrivit vårt förslag till en skattereform för hyresrätten. Regeringen har lovat att utreda saken och de har inga problem med att förstå. Jag tycker att det är bra. Även om Jonas och hans anonyma påhejare inte förstår så är det trots allt viktigare att de som ska fatta beslut förstår. Men det går att googla på förslaget och läsa det en gång till så kanske det klarnar.

Barbro Engman sa...

Anonym 3,att du inte gillar Hyresgästföreningen är väl inte särskilt svårt att förstå. Det har du förstås all rätt att göra men vi har inget medlemsras, vi stämmer ingen av okynne och vi har inga spritfester. Vi bjuder inte på en enda droppe sprit eller vin i något sammanhang.

Anonym sa...

Skatteteoretiskt är det högst tveksamt med ROT för hyresrätter, om de nu inte skulle ligga på hyresvärdsnivå. Emellertid har redan hyresvärdarna full avdragsrätt för sina utgifter för om- och tillbyggnader. Det kan väl knappast vara meningen att de skall få ytterligare 50% på arbetskostnaderna? Därutöver tillkommer frågan om äganderätten till förbättringsarbeten om ROT ligger på hyresgästen, hyresvärdens eller hyresgästens egendom? Arbetena är ju infogade i fastigheten.

Regeringen kan ju alltid utreda. Sedan vet ju du, Barbro, hur lång tid det tar innan ett betänkande blir ett färdigt lagförslag. Fyra år är väl ingen underdrift. Under tiden kan regeringen liberalisera en hel del och få effekt på marknaden. Jag tror att det blir rätt många tunga tummar ner på förslaget om ROT för hyresrätter i remissrundan. Att inget hittills har hänt är kanske ett betyg så gott som något. Sedan kan ju regeringen bedyra att de förstår.

//Jesper

farbror Frej sa...

"Att inget hittills har hänt är kanske ett betyg så gott som något."

Att inte mycket har hänt hitintills borgar alltså för att inga kursändringar är särskilt troliga framöver heller?

Utifrån den filosofin hade man t.ex. aldrig kunnat ana att de borgeliga skulle ta över regeringsmakten 1976, för att sedan återerövra den 1991 och 2006.

Politiska agendor och målsättningar svänger fram och tillbaka - samt reviderar sig själva över tid. Allt utifrån det som man trodde vara den slutgiltiga synen på verkligheten, ändå efterhand inte visade sig vara sådan.

Anonym sa...

Mest svammel Farbror Frej. Du kanske sakligt skulle försöka svara på Jesper inlägg istället?

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Jonas förstår inte vad Farbror Frej menar... Men det visar sig nog, om tre år...

Anonym sa...

f f påstår sig nog kunna spå. Han tror att såssarna kommer tillbaks och återställer Sverige till 70-talet.

//Jesper

Anonym sa...

Stackars farbror om han tror att S kommer tillbaka....men jag börjar förstå att han tillhör rörelsen...den som lever på andras arbete.

Anonym, ja det kunde jag verkligen inte förstå det var helt enkelt för osannolikt att någon fortfarande trodde att s akulle komma tillbaka. De hör liksom HGF till en svunnen tid. Numera har pampfasonerna tagit över de förövrigt sunda idealen och det har gemnmeneman för länge sedan genomskådat.

Mvh
Jonas