20 april 2012

En pitcher behöver en catcher
PR-byrån GREAT BEYOND är enligt de själva ”engagerade PR-människor, streetsmarta folkrörelsenördar, kreativa strateger och utmanande IT-experter. Lika glada över vår bakgrund från näringslivet, lika stolta är vi över våra erfarenheter från föreningslivet.”

De tycker att goda idéer är värda att dela med sig av. Så därför kommer de att presentera 50 pitcher under 50 veckor.

De börjar med att skicka en pitch till jagvillhabostad.nu som förhoppningsvis har en bra catcher bakom hemplattan.

Om catchern missar bollen kan motståndarlaget avancera vilket ju inte vore bra för PR-byrån kastar iväg en strålande bra idé till jagvillhabostad.nu som jag hoppas att de har lust, tid och pengar att fånga.

här formulerar de sin pitch:

”10 000 kronor i månaden för 22 kvadrat i Hammarby Sjöstad, det betalade en av mina gamla klasskompisar som flyttade från Malmö till Stockholm för att plugga. Valet just då stod mellan att hoppa av utbildningen och att flytta tillbaka till Malmö, flytta runt på vänners soffor eller finna sig i bostadssituationen och betala.ser en möjlighet att tjäna pengar, men säkert också på grund av okunskap. Den som betalar ockerhyra kan anmäla detta till Hyresnämnden och hyresvärden tvingas i de allra flesta fall betala tillbaka den överhyra som har tagits ut."

[....]

"Jag tänker att skolstarten hösten 2012 vore ett utmärkt tillfälle att återigen rikta ljus på ockerhyror på andrahandsmarknaden för att sätta en större press på politiker och få de att agera. För att uppnå detta krävs kunskap."
Läs förslaget i sin helhet här.  

Kan dessutom utgöra ett bra underlag i diskussionen med Stefan Attefall  (KD) om vilka som får betala priset för en andrahandsuthyrning som lämnar de unga i sticket.

1 kommentar:

Sofia Brändström sa...

Hej Barbro!

Vad kul att du hittade vårt blogginlägg. Vi riktade pitchen till jagvillhabostad.nu för att jag personligen har vänner som engagerat sig i organisationen, som jag tycker gör ett himla bra jobb. Förmodligen är hyresgästföreningen en ännu bättre catcher :) När tar vi en lunch och diskuterar saken?