14 mars 2008

Alla mot Odell

Det blev som sagt ingen debatt om bostäder i Debatt.

Det blev debatt om Debatt.

TV 4 slog dock till med en debatt fast i ett nyhetsinslag om byggande. Det var ingen klassisk debatt med debattledare och debattörerna fanns på olika ställen.

Likväl är det debatt när två eller fler parter försöker övertyga en grupp åhörare i en avgränsad fråga. Ordet debatt kommer från latinets de battere och betyder slå sönder motståndarens argument.

Det var alla mot finansmarknadsminister Mats Odell.

Boverket räknar med att byggandet av hyresrätter kan minska med 20 procent i år jämfört med 2007. De byggare som kan välja mellan att bygga bostadsrätter eller hyresrätter, de väljer bostadsrätter, sa Stellan Lundström, professor i fastighetsekonomi på KTH. Det kommer att bli färre hyresrätter, sa samme Stellan.

Mikael Cocozza - känd byggare från Linköping, som tidigare byggt billiga hyresrätter - startade under 2007 inte ett hyreslägenhetsprojekt. Han bygger nu bostadsrätter. Hans förklaring är enkel och välkänd: Skattebelastningen är för hög på hyresrätter.

Bristen på hyresrätter kan bli ännu större än nu helt enkelt.

Men bostadsminister Mats Odell (kd) avfärdade allt. Han hävdade att det byggs väldigt mycket hyresrätter. Ja, vad ska man säga. Tittarna drog väl sina egna slutsatser. Alla som söker en hyresrätt har väl för länge sedan dragit sina slutsatser de med. Kl 20:22 skrev till exempel Sara på TV4:s hemsida en kommentar.

”Hyresrätter är JÄTTEVIKTIGA! Det är inte alla som kan eller ens VILL köpa hus, lägenhet eller bostadsrätt. Jag själv är en av de många som BARA vill HYRA lägenhet!”

Just det!

Du som fortfarande känner sug efter mera bostadsbyggandeinslag kan klicka på länken här .

Läs även mitt tidigare inlägg, Platt fall Odell plattor, så får du ännu mera siffror eller brist på siffror. För det är oklart värre vad som hände med Odells plattor.

Inga kommentarer: