07 mars 2008

Mot nya djärva mål - Messing till Wallenstam

Den tidigare infrastrukturministern Ulrica Messing har blivit föreslagen som ny ledamot i fastighetsbolaget Wallenstams styrelse. Hon är också suppleant i socialdemokraternas verkställande utskott. Vad det kan bli av den mixen får väl klarna på sikt, för på frågan om vad hon tycker du om marknadshyror svarar hon i Dagens industri:

"Jag tycker att man ska ha en bostadspolitik som innebär att man inte bara har bostadsrätter inne i städerna och inte bara hyresrätter i ytterområdena. Att man har en blandning av bostäder så man inte segregerar utan inkluderar."

Om det ska betraktas som ett svar hoppas jag att det var ett nej till marknadshyror. Jag hoppas dessutom att hon inte faller in i Fastighetsägarnas mantra om hur svårt man har det när man är fastighetsägare. Enligt Wallenstam själva uppgick deras resultat för 2005; till 262 mkr, 2006 till 247 mkr och för 2007 till 306 mkr en ökning med 24 procent mot 2006.

Inte dumt alls att ha sådana pengar för den som vill komma upp sig på hyresgästernas rankinglista. För andra gången har SCB på uppdrag av Hyresgästföreningen i Västra Sverige tagit reda på vad hyresgästerna tycker om sitt boende. I tabellen Nöjd-Förvaltningkvalité-Index (NFKI) ligger Wallenstam som fjärde bolag. Från slutet.

Här kan Ulrika Messing göra skillnad. Om hon vill.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite tröttsamt att höra att hyresrätten alltid är "den fattiges alternativ". Tror inte att det är så. Hyresrätt är lyxigt och bra!

Det finns många höginkomsttagare i hyresrätt och troligen trivs de ganska bra där. Tror också att det finns fler rikingar som gärna skulle bo i hyresrätt. Se till exempel alla välavlönade politiker som skaffar hyresrätt på skumma sätt.

Anonym sa...

Som aktieägare i Wallenstam förväntar jag mig att Ulrica Messing ska bidra till en god avkastning, bl a genom att lobba för marknadshyror. Hon har alltid framstått som en udda fågel i sosseriet så jag är försiktigt optimistisk på den punkten!

(bor själv i hyresrätt - man är inte automatiskt SOSSE bara för att man inte vill binda en massa kapital i det egna boendet, hihi!)