26 februari 2010

Man ska inte luras

Människan är ingen kul typ. Så fort det gives tillfälle så försöker folk att lura skjortan av sina medmänniskor. Det är väl bäst att jag tillägger att detta omdöme givetvis inte gäller alla.

Men det är tillräckligt många som bluffuthyr lägenheter, köper svart, säljer svart och tar ut svindlande belopp för en andrahandslägenhet för att man ska drabbas av en smärre depression.

Alldeles för många är alldeles för jäkligt taskiga mot sina medmänniskor.

Det är inte i de vanliga kriminella kretsarna man hittar bostadsmarknadens ruffel och bågmänniskor utan bland samhällets toppskikt och stöttepelare.

Av dem jag stött på finns lärare som under dagtid lär barnen att skilja på rätt och fel men som under kvällstid hyr ut lägenheter de aldrig bott i till de som just lämnat klassrummet för att jobba och stå på egna ben.

Jurister som fajtas i domstol för rättvisans sak, jobbar ideellt på fritiden men som inte drar sig för att utnyttja bostadsbristen för egen vinning.
.
Igår talade jag i trekvart med en dam på 84 år som är så lurad och besviken att hon inte kan komma över det. Hela hennes liv och alla hennes funderingar kretsar kring hur detta kunde hända henne och hur hon ska bete sig för att komma vidare.

Jag talade också med en ung kvinna, inte lika länge för hon var inte lika drabbad i själen utan hon var mera förundrad och förbannad över vad samhällets stöttepelare ägnar sig åt.

Lukten av pengar förändrar människor. Inte kul.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Undrar hur hyresgästerna på Rosenön kände?


Där sålde ju HGF marknadsmässigt och till högstbjudande "för hgf medlemmars bästa" enligt Barbro.

Det är just detta hykleri som fick mig till denna blogg.

Hur var det Barbro? kände ni lukten av pengar som gjorde att ni sålde till högstbjudande istället för det moraliskt rätta dvs till hyresgästerna och arbetarna?

Hur är det med er medlemmar här på siten kände ni lukten av pengar?

OBS Jag vill inte diskutera sakfrågan(kan inget om den) rosenön utan moralfrågan och just lukten av pengar som kan få den bäste att ta fel beslut...


Mvh
Jonas

Anonym sa...

Oavsett vad bloggen handlar om så skriver du om Rosenön.
Varför ska hyresgästföreningen äga en konferensanläggning?

Anonym sa...

Ja varför? De har ju bevisligen skaffat en konferansanläggning en gång i tiden......

Om jag köper en bil och sedan blir blind kan jag då bara ställa den mitt på vägen för att jag inte behöver bilen längre? Eller har jag ett ansvar för bilen?

Mvh
Jonas

Ordförande Persson sa...

*gör vågen för jonas*

Precis - man får ju leva som man lär.
HGF pratar ju hela tiden om allas ansvar. Vart tog HGF's ansvar mot de boende på Rosenön vägen.

Kanske HGF var en "fastighetsvärd" just då som "gjorde klipp" och "maximerade vinst" - ja?

Precis. Dubbelmoral, egen kassa och moras är det enda innehåll HGF har numera. En folkrörelse i fritt fall

Anonym sa...

Jonas och ordf Persson, Rosenön var en konferensanläggning ingen hyresfastighet. Två anställda bodde i en flygelbyggnad, de har nu nya bostäder. De är väl en otroligt löjlig jämförelse du drar till med Jonas. Om jag förstår dig rätt så menar du att Hyresgästföreningen måste bedriva extern konferenverksamhet i all evig tid bara därför stt det bodde två anställda där. Om den ene av de anställda skulle säga upp sig och flytta skulle hgf ha fått sälja sin konferensanläggning då enligt dig? Om så den enda kvarvarande hyresgästen flyttade skulle det gå bra att sälja då? Om konferensanläggningen gick med förlust under de år man väntade på att de två skulle flytta skulle det ändå vara OK att medlemmarnas pengar satsades på förlustverksamhet?

Louise sa...

Lukten av pengar, eller snarare förlusten av pengar, har gjort HGF giriga.

Svikande medlemstal, förlorad kontakt med medlemmarnas vilja och lönearbetanden på kansliet har gjort att man springer runt och bråkar med vanligt folk och ombildningar.

Det är alltså förlusten av pengar och makt som gör att man ger sig på ombildnikngar. INTE av omsorg av de boende.

För de boende vill ombilda i det nya kalla "stockholmsmodellska" stockholm.

En ny modell med marknadshyror som Hyresgästföreningen lagt fram.

Precis Barbro - lukten av pengar förändrade er.