15 januari 2009

Hjärnkoll


Igår meddelade pressen att kvinnor som äter östrogen blir dementa och får mindre hjärnor. Idag meddelas att om man dricker tre koppar kaffe om dagen så blir man inte dement. Inget sägs om kaffe krymper eller ökar hjärnvolymen hos kvinnor. Finns det någon forskning om huruvida kaffe tar bort den negativa effekten av hormoner och om i så fall kvinnor hamnar i ett hjärnläge där plus och minus tar ut varandra och hjärnvolymen förblir intakt? Den som är uppdaterad på det aktuella forskningsläget kan väl höra av sig.

I dessa spännande tider måste man hålla sig alert och uppdaterad på alla larmrapporter så att man kan hänga med i vad som händer med de kommunala kompetensfrågorna och utredningen om "EU, allmännyttan och hyrorna" innan demensen slår till. Åtminstone gäller det oss som är lagda åt det hållet.

EDIT: Nu finns det mer att läsa om den kommunala kompetensen och marknadshyror i tidningen Dagens samhälle. Läs debattartikeln här.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Barbro!
Hur kan Du stå i ABC och säga att Vi lyckats med hyresförhandlingarna. Det är ett stort misslyckande med detta 2 årsavtal som innebär nära 5 % hyrsehöjningar. Dessutom verkar ju det som lilla delegation i den allmännyttiga delen inte följer stora delegations beslut. Märkligt.
Vi som bor i områden där det finns intresseanmälda fastigheter får ju ingenting gjort över huvudtaget. Allt underhåll är neddraget till 0. Titta man då på hur många miljoner de s¨ålt fastigheter för så behövs ingen hyreshöjning för att klara ekonomin. Det Ni borde inrikta Er på är att inte Stadshus tvinagar fram så hög avkastning från bolagen.
Vi i Östberga är verkligen missnöjda med denna förhandlingsrunda och det arbete som lagts ned under ombildningsprocessorna här ute
Kenneth Persson
Ordf. LH Östberga

Anonym sa...

Om det inte redan gått upp för dig så är alla hyreshöjningar en lyckad förhandling för Barbro.

Barbro Engman sa...

Jag undrar hur det kommer sig att alla anonyma människor har så otrevlig ton, är det någon som vet vad det beror på?
Till Kenneth
Det är visserligen inte viktigt men jag har inte sagt någonting i ABC utan i Rapport därför att jag kommenterade hur förhandlingarna fallit ut om man tittar på riksgenomsnittet.Det finns de som fått mer och de som fått mindre. Förhandlingarna är lokala och det är hyresgäster lokalt som beslutar om man ska acceptera en förhandlingsuppgörelse eller inte.

Anonym sa...

Det är väl inte så svårt att förstå att det blir dyrare att bo när kostnaderna blir högre. Hyresgästföreningen har alltid varit garanten för att höjningarna står i paritet med vad som är rimligt.

Om föreningen inte fans så skulle vi ha ett helt annat system för hyressättning i Sverige. Jag har sett det systemet i flera andra länder och det är helt sjukt.

Tack vare Hyresgästföreningen och en del ibland rätt kloka politiker så har vi idag världens kanske rättvisaste hyressättningssystem.

Det kanske man borde fundera på innan man upprör sig. Ses blir mna alltid förbannad över en kostnadsökning och det förstår jag

/Villaägare Åström från Piteå

Anonym sa...

Förstår att villaägare Åström och Engman är nöjda med hyreshöjningarna. Värdet på villorna blir ju inte mindre av höga hyror i hyreskasernerna.

Är det bara villaägare bland hyresgästföringens tjänstemän?

Barbro Engman sa...

Hej Anonym
Jag vet inte vem villaägare Åström är men jag vet att jag själv bor hos allmännyttan i Borlänge. Det är klart att jag också skulle kunna gå ut och säga att jag är missnöjd, varenda hyreshöjning är en påfrestning för alla som lever på marginalen. Men jag är övertygad om att alla de tusentals hyresgäster som sitter i våra förhandlingsdelegationer runt om i landet gör sitt allra yttersta för att göra en så bra uppgörelse som möjligt. Förhandling är förhandling och ska man ha ett sådant uppdrag måste man också kunna komma till ett resultat.