20 januari 2009

Vilket bloggparti tillhör du?


Bloggare är en växande skara som ställer de till det för etablissemanget, orsakar bloggbävning och påverkar politiska beslut åt ett håll som inte var tänkt. För att bringa ordning i oordningen kan nu alla bloggare testa sig för att se vilka partisympatier de egentligen har här. Det går ju inte för sig att ha en massa vildvuxna åsikter farandes i cyberrymden utan partiklassificering.

Jag har låtit testa min blogg . Nästan alla partier ligger på samma plats och får ung 15 procent av mina bloggsympatier. I topp ligger centerpartiet med 18 procent och lägsta noteringen går till kd med 9 procent.

Vad har då Centerpartiet gjort för att förtjäna 18 procent av mina förmodade sympatier. De brukar ju skicka fram Fredrik Federley som är en ivrig förespråkare för marknadshyror vilket ju inte förorsakar några sympatiyttringar från min sida. Förklaringen kan vara Lennart Pettersson, han har skrivit en riksdagsmotion om att det ska vara neutrala skattevillkor mellan boendeformerna vilket inte är svårt att sympatisera med.

Kristdemokraternas 9 procent är däremot rätt så begriplig. Det har framkommit i bloggen att jag får magont och öronsusningar när jag tänker på de hyreshöjningar som kan komma ut av utredningen om EU, allmännyttan och hyrorna. Ur magont och susningar kommer inte några toppnoteringar.

Även hyresgastforeningen.se är testad och vi hamnar på en fjärde plats på modera-ternas topplista. Nu kan Timbro slänga sig i väggen tillsammans med sin rapport om ”Det röda hyresgästimperiet”! Fast förmodligen är det så att moderaterna och vi förenas i en omfattande användning av sökordet marknad vilket fått testkonstruktören och förledas tro att vi är på samma linje. Fast det kan ju stämma också. Vi vill inte ha marknadshyror och det vill inte moderaterna heller. Hoppas bara att det är det de menar och att det håller hela vägen fram till beslut i riksdagen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Barbro,
vad kul att du har provat bloggparti.se.
Jag vill bara kommentera hyresgästföreningens resultat på bloggparti.se: Systemet är utformat och anpassad till bloggar, och därför blir många traditionella sajter moderata (volvo, hyresgästföreningen, etc). Det beror antagligen på att några moderata bloggare ligger på sidor med traditionell struktur (och därmed även mer traditionella element), medan de flesta andra bloggare ligger på sidor med traditionell bloggstruktur.

Så "vanliga" hemsidor kan faktiskt inte testas på sajten med något som helst tillförlitligt resultat. :)

Anonym sa...

Om man sitter och bloggar på betald arbetstid och är nöjd med hyreshöjningar kanske det vore på sin plats att testa förtroendet bland medlemmarna.

Barbro Engman sa...

Hej Anonym
Det är väl självklart att jag inte är nöjd med hyreshöjningar, varför skulle jag vara det?
Däremot så tycker jag att våra förhandlingsdelegationer har nått ett bra resultat med tanke på utgångsläget och den finansiella krisen.
Vi har gjort medlemsundersökningar i många år som vi analyserar och använder för att bli ännu bättre.