20 april 2009

Frölunda Indians


Det absolut bästa med Hyresgästföreningen är alla människor man träffar. I helgen har jag träffat sisådär 150 förtroendevalda i Norrköping och utanför Göteborg. Att vara aktiv i Hyresgästföreningen är en enda lång och ständigt pågående samhällskunskapskurs. Hur vi bor, var vi bor och framförallt med vilka förutsättningar vi bor är resultatet av bostadspolitiken (även avsaknad av en sådan), den ekonomiska politiken, socialförsäkringspolitiken och alla annan politik inklusive försvarspolitiken. Det står i alla fall klart för de gotlänningar som berördes av nedläggningen av P 18. Nu blir det en helt ny stadsdel och hyran betalas i bästa fall av en annan arbetsgivare. I Norrköping tyckte de för övrigt att det skulle bli riktigt kul att få tampas med de privata fastighetsägarna vid förhandlingsbordet och inte bara se hur de vill åka snålskjuts på allmännyttan.

Av de lokala hyresgästföreningarna i Frölunda fick jag en Frölundatröja. Där åker Hyresgästföreningen runt i buss för att se var det går att bygga nya bostäder någonstans, de har EU kurser på biblioteket och datakurser för blivande internetanvändare. De som sliter i bostadsområdena för att göra skillnad för de som bor vet att det är ett måste att hålla koll på både Frölunda Indians och vad som tilldrager sig i Bryssel.

Vår överenskommelse med SABO har fallit i god jord i både Östergötland och i Frölunda. Där är de taggade och nytändning på förhandlingsfronten är att vänta. Det är fantastiskt kul att vara ordförande i Hyresgästföreningen. Det borde alla få bli.

Inga kommentarer: