13 april 2009

Tur att det finns några som är lite tvärs för sig


Jag har ätit mina ägg och den rökta laxen på Gotland. Det är inte helt enkelt att ta sig dit och inte kan man plötsligt få för sig att åka därifrån heller. Det är helt fullsmockat på alla avgångar.

Annars är det som på alla andra ställen. Attraktiva lägenheter innanför muren kostar skjortan och i miljonprogramsområdet Gråbo slåss man för ökad trygghet. Det är lika omöjligt att få tag på en hyresrätt som på andra ställen i landet. Gotlänningarna måste dessutom konkurrera med fastlänningarna och penningstarkast vinner här som överallt på klotet.

Men på Gotland finns också de som går på tvärs för att samhällsbygget ska fungera. En privat fastighetsägare som av princip bara bygger hyresrätter och gör det mitt inne i Visby och som dessutom slåss för att hålla någorlunda nivå på hyran. En handlare på fina badorten som köper fastigheter och fixar hyresrätter för att det överhuvudtaget ska bli möjligt för folk att bo kvar. Det är en himla tur att inte alla trampar i de upptrampade stigarna trots att de är enklare och i linje med vad regering och riksdag helst vill se: ägarlägenheter och bostadsrätter. För annars hade de väl gjort det möjligt att också bygga hyresrätter.

1 kommentar:

BoJonas sa...

Nu ska ju Visby Q-märkas. Kanske är det dags att Q-märka hyresrätten?