14 maj 2009

Karatekunnig vd - ny debattmotståndare att fightas med


Fastighetsägarnas nya vd, Reinhold Lennebo.

Igår var det paneldebatt igen. Jag tycker numera lite synd om publiken fast jag vet att de inte varit med alla de gånger jag paneldebatterat med fastighetsägarnas vd, Per-Åke Eriksson. Jag vet precis vad han ska säga och han vet precis vad jag ska säga och publiken blir för det mesta alltmer förvirrade ju längre debatten pågår. Inte kul. Väldigt få debattledare klarar av att styra debatten åt det belysande hållet. Efterhand debatten fortskrider blir alltfler obesvarade frågor hängande i luften.

Igår hade de kommit på den fyndiga idén att vi skulle diskutera marknadshyror. Den enda slutsatsen av den diskussionen var att det inte finns någon som driver frågan om marknadshyra, det är tabubelagt och överhuvudtaget ingen aktuell fråga. Så varför vi skulle diskutera just den frågan är lite gåtfullt.

Men nu är det en ny vd för Fastighetsägarna på ingång, Reinhold Lennebo. Enligt tidningen Fastighetssverige är han varit veterinär, slaktare, tidningschef, bondeledare och han har svart bälte i karate. I en stort uppslagen artikel kan man beskåda bilder där han boxas och karatesparkar vid fontänen vid Sergels torg. Hur dessa boxnings- och karatetalanger kommer att märkas i de kommande paneldebatterna vet man inte.

Fastighetsägarna byter vd ofta. Detta är den fjärde under den tid jag varit ordförande. Varje gång de byter vd blir det en ny organisation. Det är personer man samarbetar med inte organisationer. Det är otroligt vilken inverkan en enda person kan ha på en organisation. Så om det går eller inte går att föra en dialog med fastighetsägarna efter detta vd-byte hänger helt och hållet på Reinhold Lennebo. För så har det varit hittills. Hos Fastighetsägarna är det vd:n som syns.

1 kommentar:

/ Rolf sa...

Och i Stockholms innerstad ser man tydligt vad som är viktigast för "Hyresgästföreningen" ... ;)