05 maj 2009

Egen härd ska inte vara guld värdMamborna ökar. Antalet unga människor som kamperar ihop med föräldrarna allt högre upp i åldrarna är ett växande fenomen (läs bland annat här och här och här och här). Dessutom finns ett antal kombos, smygbos och delsbos. Den gemensamma nämnaren för de som bor hos mamma, hos kompisar, i smyg och dels här dels där är avsaknaden av egen härd. Som ju är guld värd. Åtminstone om man får tro alla gamla broderade bonader från förr. Fast då tänkte man sig nog inte att det skulle komma att handla om svarta pengar och ockerhyror utan guld i en mera andlig betydelse.

Om 501 dagar är det riksdagsval. Vilka politiska frågor som toppar listorna då är det ingen som vet. Partistrategerna filar väl på budskapen just nu, så här kommer ett tips: Bostadsbristen. Klockren valfråga för den som längtar efter att väljarna ska sluta upp. Inget tyder på något annat än att den förvärras fram till valdagen. Det har byggts för lite under många år. Nu byggs det ännu mindre och antalet bostadssökande bara ökar och ökar i takt med att de stora ungdomskullarna växer till sig och blir både arbetssökande och bostadssökande. Valaffischer av offensivt slag typ: ”Bygg bort bostadsbristen”. Eller en mera försiktig variant: "Även unga människor måste ha tak över huvudet någon gång". Sådana slogans kan man börja ta fram redan nu. Eller varför inte klämma i med en modern broderivariant: ”Egen härd ska inte vara guld värd.”

1 kommentar:

Second Opinion sa...

Hej Barbro,

läs gärna Second Opinions artikel på ämnet:

Överdrivet larm om att unga bor hemmaVar fjärde ung vuxen i Stockholms län bor hemma hos föräldrarna, rapporterar Dagens Nyheter och varnar för en social bomb. – Överdrivet, menar Lena Magnusson Turner, professor i kulturgeografi vid Uppsala universitet.

http://www.second-opinion.se/so/view/401

Gå gärna in och kommentera och sprid länken vidare!