13 mars 2008

Inställd Debatt

Kl 22.29 igår kunde man läsa följande på SVT:s hemsida:

I april presenteras en regeringsutredning som väntas ge fritt fram för marknadshyror. Det innebär att hyrorna i storstädernas innerstadsområden beräknas öka med omkring 40 till 60 procent . När Finland avreglerade hyrorna på 90-talet hände just detta, hyrorna i centrala Helsingfors steg med upp till 60 procent.
Hyresgästföreningens Barbro Engman, Fredrick Federley, centerpartiet och kommun- och finansminister Mats Odell med flera debatterar.

Programledare Stina Lundberg Dabrowski.


Kl 07.08 idag kunde man fortfarande läsa samma sak.

Fast någon tripp till Göteborg blir det inte. SVT hänger inte med i sina egna svängar. Det blir nämligen ingen debatt! Äntligen skulle bostäder och hyror hamna i rampljuset. Redan innan en enda studiolampa spred något enda ljus över ämnet försvann det ur tablån. Nu återstår att bevara programpresentationen till eftervärlden. Det blir ett program med Stina ikväll. De andra planerade ämnena ska köras. Varför just bostadspolitiken försvann ut ur programmet, när redaktionen hamnade i bråk med varandra, lyckades i alla fall inte jag få något svar på när de ringde igår kväll. Nu ska Janne Josefsson ta över programmet och bostadspolitiken. För bostadspolitik ska det bli sa de. De kan ju låta texten stå kvar tills det blir av. För det som står där är korrekt.

Gårdagens blogg, Jubel i bloggen, satte mig i kontakt med en annan bloggare.

Bloggaren Inger är resthyresgäst. Jo, det är sant så kallas hyresgäster i bostadsrättsföreningar. Det låter som någon slags restprodukt, någon som blivit över.

Läs Ingers blogg så får du veta hur livet är för resten, de som vill hyra.

Inga kommentarer: