22 mars 2008

Påskgodis

05.53, flera timmar innan den elektroniska omvärldsbevakaren hade piggnat till, skickade min jobbarkompis Anders Mattsson tips om en artikel på DN.se.

Påskafton är ju i den kristna traditionen en ”tom” dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom. Inte mycket går att förvänta sig av en sådan dag. Så denna dag har vi istället fyllt med påskägg, godis och mat.
Men då slår DN till och fyller denna tomhetens dag med lite hallelulia stämning.

Vilken rubrik! Hotet mot allmännyttan avvärjt.

”Kommunminister Mats Odell tvingas backa. Mycket kontroversiell utredning om hyrorna och de kommunala bostadsbolagen skrotas, erfar DN.”

Själv erfor jag en känsla av befrielse.

Nu återstår det att hoppas, alternativt tillbe de högre makterna, att det DN erfarit är korrekt.

De högre makterna i detta fall tycks vara samtliga politiska partier i SKL (Sveriges kommuner och landsting).

Vilken välgärning det vore om denna marknadshyresutredning, som avskaffar hela den svenska bostadspolitiken, kunde förpassas till papperskorgen. Det måste ju vara bättre att förpassa den dit redan nu än att invänta en förödande kritik av förslagen när de är ute på remiss. Tänk vad möda och bläck man kan spara på en så enkel åtgärd. En klockren insats för klimatet, både det politiska och atmosfäriska.

För om de som äger bolagen, de som förvaltar dem och de som bor där inte är med på noterna då kommer det att skorra illa i remissvaren. För inte kan det väl räcka med att de privata fastighetsägarna är de enda som är nöjda? Så illa kan det väl ändå inte vara. Nä, det kan det nog inte eller?

1 kommentar:

Anonym sa...

Javisst är det skönt att det finns människor som står upp för en schysst bostadspolitik. Hoppas nu bara att SKLs tunga röst verkligen får Odell att gå till papperskorgen. Gissar att Fastighetsägarna jobbar hårt med sitt motdrag och knackar hårt på Odells dörr.