29 mars 2008

Folkets Hus, folkbåten och folkrörelsenIdag ska jag och igår kväll gjorde jag en insats för Folkbåtens bevarande. Min dotter Maria satsar hårt på att återställa sin Folkbåt i sjövärdigt skick och har därför anlitat mig som skrapare, slipare, epoxilimmare och andligt stöd. Folkbåten är en oöm, praktiskt inredd och sjösäker allroundbåt som ger oanade möjligheter på de nära haven.

Oöm, praktiskt inredd, allround och med oanade möjligheter är också Folkets Hus. Vi hade styrelsemöte igår och även där var det upprustning som var toppfrågan. Om Folkets Hus ska hänga med måste det skrapas, slipas och förnyas. Framförallt är det nog sånt som börjar med folk som verkar kräva en del förnyelseinsatser. Folkrörelser av allehanda slag som hyresgäströrelsen, folketshusrörelsen, nykterhetsrörelsen och idrottsrörelsen är ju inte precis nytillkomna på samhällsarenan.

På Hyresgästföreningen har vi därför skrapat och slipat länge för att hålla oss i form. Nu är det läge för lite expoxilimning. Visserligen en omstridd metod bland båtfolk men lyckas man då håller det.

För nu måste vi toppa formen och se till att vi håller ihop när ovädersmolnen tornar upp sig. 18 april kommer utredningen om allmännyttan och hyrorna och då måste man vara oöm, praktiskt inredd, allround och redo att använda de oanade möjligheter som ges när förslaget blir offentligt och hyresrätten behöver sina anhängare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra inlägg, som ung tycker man ibland att det är svårt att förstå hur folkrörelsen hänger med i nutiden!Många använder massa fina ord om gemenskap, folket, deltagande-demokrati, mångfald, utan att förstå vad handlingen är..det är något alla gamla rävar borde rannsaka sig själva med.Kram