25 april 2010

När Bygg Framtiden turnén kom till Göteborg

Bygg Framtiden turnén nådde Göteborg i lördags. Kolla bara vad glada alla blir när Hyresgästföreningen bjuder upp till diskussion om behovet av att bygga nytt och bygga om.
I en tillväxtort som Göteborg borde byggkranarna stå som spön i backen. Det gör de inte till skillnad mot befolkningen som ökar med 5000 per år.
Göteborg är en trevlig stad på alla sätt och vis så jag tror att det är som med studenterna i Stockholm. (DN i söndags) De är nöjda med "lärarnas kompetens och lärosätenas bibliotek" men de är "missnöjda med att behöva bo hemma eller i andrahand". Linköping gillades av studenterna för att "det var lätt att hitta bostad".

Här är politikerna som ska göra det i Göteborg. Folkpartiet talar med (S), (MP) och (M) lyssnar. Eftersom de är så överens så borde de väl fixa det. För det är bara de som kan få igång det. De har en hel låda med ingångsättningsvektyg som väntar på slipning och uppgradering.Första gången jag såg Movits live. Och de är verkligen så bra, inte bara för att de sjunger om Hyresgästföreningen. Fast det hjälper till.
Räfvens var också där. Med hjälp av lyftkran byggdes det på höjden, inte hus men flyttkartonger.
Juryjobben hopar sig. Denna gång i Halmstad. Där ska vi inte bara bedöma ritningar det ska bli riktiga hus med 140 lägenheter. Juryn leds av Gert Wingårdh, arkitekt sedan är det jag, Kurt Eliasson, VD Sabo och Åsa Gessle, inredningsdesigner och den ende Halmstadbon. Ska bli kul.
Ska på mitt första möte med juryn i Hemuppgiften denna vecka.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Man undrar ju vad den där turnén kostar?

Är det min hyresförhandlingspeng och medlemsavgift som betalar detta jippo?

Anonym sa...

Grattis Brinckan Lehusen till ombildningen!

Nu slipper alla de boende rusande boendekostnader i form av "Stockholmsmodeller" och nya hyressättningssystemet.

Alla vi andra i hyresrätten i Stockholm kan bara sitta och vänta på 25% - 70% ökade hyror de kommande åren. Tack för det HGF....

Farbror Frej sa...

Ojdå Barbro?! Nu fattar jag varför ni slåss mot ombildningarna så infernaliskt. Det handlar om eran egan kassa och era egna LÖNER!

"Hyresgästbasen i topp på löneligor
2010-04-15 Hyresgästföreningens förbundsordförande Barbro Engman är en av dem som tjänar mest inom den ideella sektorn i Sverige. Hon har en lön på runt 100 000 kronor i månaden."

http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=&orgId=0&movefirst=firstPageItem20100415_160605950&ItemObjectID=273734#

Anonym sa...

På listan över lönerna för vd:arna på Sveriges 50 största kommunala bostadsföretag, som Hem & Hyra gjorde i november 2009, hamnar Hyresgästföreningens ordförande bland de sju högst avlönade.

Anonym sa...

och FALLSKÄRM!??


"Även Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson hör till de bäst betalda inom den ideella sektorn i Sverige. Både han och Barbro Engman kan dessutom få avgångsvederlag värda över två miljoner kronor var"

http://www.hyresgastforeningen.se/eprise/main/hemhyra/firstpage/edition/0/everyone/firstPage?ViewMode=&orgId=0&movefirst=firstPageItem20100416_151126323&ItemObjectID=273873#

Ni är inte ett dugg bättre än alla de ni kallar giriga, pampar eller "Kapitalet".

Dubbelmoral är det värsta som finns!

Anonym sa...

Barbro borde ju kämpa för att alla hyreslägenheter blir bostadsrätter och så borde hon sänka sin lön till 20 000 kr i månaden, då skulle väl alla bli glada och all lycka skulle spira i Stocholm och Sverige, men även då skulle väl några hitta något nytt att gnälla på...

farbror Frej sa...

"Ojdå Barbro?! Nu fattar jag varför ni slåss mot ombildningarna så infernaliskt. Det handlar om eran egan kassa..."

Kan vi inte komma överens om att vi inte ska posta inlägg under falska/lånade synomymer? Vad uppnår man med det egentligen? Jag har har definitivt inte skrivit ovansående inlägg.

Ronald Reagan (den äkta!) sa...

Ja usch och skandal! Tänk om "farbror frej" INTE är Anders Eriksson på Barbros blogg.

Hur skall man då kunna lita på att saker är sanna?

Anonym sa...

ÄR DETTA SANT BARBRO?
har du en lön på ca 100 000/månad?
Mvh
Jonas