19 mars 2010

Bostadsrättsförening vräker 55 barn


”Vår huvuduppgift är bostäder. Vi vill göra bostäder av lokalerna. Det är också många äldre i vår förening som störs av barnen”

Bertil Adler, ordförande i bostadsrättsföreningen i Fältöversten i Stockholm, förklarar varför 55 barn ska vräkas från sitt dagis..

Cecilia Björkman ville köpa en lägenhet på Ekeby Hus seniorboende i Uppsala. Men bostadsrättsföreningens styrelse sade nej.

Cecilia Björkman ska höftopereras och använder tillfälligtvis rullator. Styrelsens ordförande f.d. landshövdingen Lars Ivar Hising meddelar att sådant inte går för sig, i alla fall inte om man vill bo i bostadsrättsföreningen Ekeby.

Man fåt inte heller vara över 75år eller under 55 år för att få köpa en lägenhet. där Fast inte om man är f.d. landshövding, Jan-Erik Wikström, eller f.d. rektor, Stig Strömholm, då får man köpa ändå.

Ja vad ska man säga.

Små exklusiva medborgargrupper låser in sig i sina stadgar och i sina hus.
Barn, damer som väntar på höftledsoperationer och människor över 75 (obs detta gäller icke sådana som varit landshövding) göre sig icke besvär.

Vad som händer om landshövding Wikström eller rektor Strömholm måste höftledsopereras framgår inte av artikeln men de får nog bo kvar.

Och inte är det väl heller någon överhängande fara för att människor mellan 55 och 75 skaffar sig barn men man har nog reglerat i stadgarna hur man ska hantera den typen av störande inslag som barn utgör.

Annars får man väl konsultera bostadsrättsföreningen i Fältöversten som har skickat uppsägning med avhysning för att få bort dem, barnen alltså.

9 kommentarer:

Frida sa...

Vad jobbigt att folk får bestämma själva va Barbro?

Bäst vore det såklart om HGF bestämde allt eller hur?

Som med hyressättningen. Det gick ju bra? Galopperande bostadsbrist och en frodig svartmarknad.

I hyresgästföreningens värld får alla göra som de vill - bara det är Hyresgästföreningen som bestämmer.

Anonym sa...

Jag kan bara hålla med om detta Barbro. Fruktansvärt att dagis sägs upp och personer går före i kön.

Moralen är låg och hyckleriet flödar...

Tyvär är nog inte HGF rätt förening att komma med pekpinnar.

Det är att kasta sten i glashus eftersom ni själva nyligen sålde ut era hyresgäster på Rosenön samt drev igenom stockholmsmodellen.

Mvh
Jonas

Anonym sa...

Då är det ju tur att det finns en fungerande lokalhyresmarknad där dagiset kan välja mellan många andra lokaler och prisnivåer. Hade planekonomin fått råda (som den gör för bostads-hyresrätter tack vare Hyresgästföreningen), så hade de stackars dagisbarnet fått vänta 32 år på att få en lokal i innerstan. Eller betala svart..Efter 32 år i kö hade dock många dagisbarn hunnit närma sig pensionsåldern..

Frida sa...

Vilket dravel Barbro.
Riktigt snömos - ni griper efter alla halmstån i er önskan att smutskasta bostadsrättsföreningar.

Det är där skon klämmer. Bostadsrättsföreningar är er absoluta fiende och de skall bekämpas på alla nivåer.

Pinsamt och typiskt HGF

farbror Frej sa...

Barbro: "Små exklusiva medborgargrupper låser in sig i sina stadgar och i sina hus."

Problemet i ett nötskal. Helt oavsett om de "fått bestämma själva" så ger detta dåliga vibbar. Om detta skulle sprida sig så hjälper det inte att unga vuxna med föräldrarnas hjälp (ett problem i sig - man vill ju slippa tacksamhetsskuld) lyckas fixa banklån. De är ändå inte välkomna.

Men att via skatten hjälpa till och betala samma seniorers väg in i den allt skröpligare "fjärde åldern" ca 15-20 år senare - de ska de därimot. De som tidigare inte var välkommna.

PS: Det verkar vara något som triggar mången BR-entusiast att alltid ivrigt kommentera vad Hyresgästföreningens orförande har att säga. Alltid lika populärt - värt ständigt återkommande besök på bloggsidan tydligen.

Anonym sa...

Re; Farbror Frej angående ditt PS.
Vad menar du med ditt pS? Det är väl bra att folk läser bloggen och kommenterar? Eller vill du att det bara ska vara ja-sägare?

Värre är att det aldrig blir några svar på frågorna.......

Förresten vilken post har du i HGF?Mvh
Jonas

Stefan sa...

Hemska tanke - att de boende själva ska få fatta beslut om sitt boende och sitt hus. Uj Uj...

Klart att folk kan fatta sina egna och kloka beslut. Det är bara HGF som vill beröva människor den möjligeheten - för det är där HGF har sin maktbas.

Ombilda och slipp hyrestalibanerna

farbror Frej sa...

Stefan: "Ombilda och slipp hyrestalibanerna"

Det går kanske bra att köpa bostad på öppna marknaden också? Eller har det blivit för dyrt? Så det KAN med andra ord bli FÖR dyrt?

Googlesök "Megabubblan Röda stugan" och klicka på grafen.

Citat: "Herengracht har varit den holländska huvudstadens högstatusadress sedan 1600-talets början. Professor Piet Eichholtz har tack vare Amsterdams stadsarkiv kunnat följa vad som hände med huset sockerhandlaren Cornelis Sasbout byggde år 1637 på Herengrach nr. 150."

PS: Jag är inte anställd på HGF och har inga kopplingar dit, annat än via mitt medlemskap.

Anonym sa...

FÖR DYRT?? Farbror Frej?

Bara en idiot låter bli att göra en riktigt bra affär....hur kan man inte ombilda om man har chansen? Det är ungefär som att få flera hubndra tusen men tacka nej......låter det klokt?

I detta fall är det ännu dummare därför att det är mindre bemedlade personer (de som bor i HR) som ges chansen att göra en fantastisk affär men det vill ni förhinda bara för att själva dra in månadsavfgifterna till er själva.

Om ni verkligen månade om era medlemmar borde ni hjälpa dem att ombilda men det är klart då går ni ju miste om era pengar....

Mvh
Jonas