15 mars 2010

Som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig


Ett hisnande antal unga människor har ingenstans att ta vägen, skriver Karin Thunberg i sin kolumn i Svenska Dagbladet. Läs den
Jag vet att det finns hur många som helst som känner igen sig i hennes beskrivning av bumerangbarnen, de som flyttar, flyttar hem igen, flyttar och så hem igen. Det finns förstås de som studsar mellan andrahand, tredjehandsboende och kompisboende och som inte studsar tillbaka hem mellan varven.
Ett allt växande andel studsar överhuvudtaget inte, de bor helt enkelt kvar hemma upp i vuxen ålder.
Hur nu än studsandet går till så är det bostadslöshet som samhället erbjuder unga människor som tänkt sig att studera, ta ett jobb, bilda familj eller hur man nu hade tänkt sig starten på sitt vuxenliv.

Dessutom blir unga människor ständigt lurade och blåsta på löften och pengar. En samhällsfilosofisk uppsats i detta ämne skulle vara på sin plats.

Vad händer med unga människors uppfattning om rättssamhället när de så tydligt och brutalt får klart för sig att samhället accepterar denna omfattande lurendrejeriverksamhet på bostadsmarknaden utan att göra ett endaste dugg åt det?

Och vad händer med unga människors uppfattning om politiken och politiker när de så tydligt och brutalt ser att politiken och politikerna skiter i dem?

Gå in på byggframtiden.se där kan man fortsätta fråga varför i herrans namn det är på detta viset.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra frågor Barbro! Jag har en till,
Vad händer med unga människor när tom en intresse och medlemsorganisationer som HGF vänder dem ryggen och fokuserar mer på sina egna löner än medlemmarnas intressen?
Mvh
Jonas