26 mars 2009

Bostadstilläggen ligger stillaDet är inte bara bonusar och pensioner som upprör folk. Det finns en bostadstilläggsilska också. Fast den märks inte. Den är så stark så stark och den hörs så svagt så svagt. Det handlar om jättelåga belopp som bara blir mindre och mindre värda. Hyrorna höjs och bostadstilläggen ligger kvar på oförändrad nivå.

Ilskan kommer i små försynta handskrivna brev från garanti-, förtids- och ålderspensionärer. Man kan också få en lapp av någon på ett årsmöte. Människor känner sig trängda och funderar över sådana saker som hur det blir när tvättstugan inte längre ingår i hyran och man ska betala för varje gång. Ska man då gå med hyreslappen varje månad till Försäkringskassan, så att det blir rätt hyresbelopp? På Försäkringskassan är de nämligen noga. Har man fått för mycket i bostadstillägg får man stå där med skammen och betala tillbaka. Så kan det vara ibland.

För övrigt tycker jag att det var intressant att läsa Per Schlingmanns artikel i Svenska Dagbladet idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom vi idag får betala för trivseln och utsikten är tvättstugan ett självklart standardtillägg. Tack Barbro!

Anonym sa...

Man kan ju gå ur hyresgästföreningen och slopa förhandlingsordningen så sparar man en hundring till varmvattenräkningen. Det bästa är att man då inte behöver betala för hyreshöjningarna som HGF förhandlar fram.