25 mars 2009

I väntan på glada bloggar


Nu måste det hända något, snabbt. Det är för segt. Man kan inte hålla på att tjata om att vi måste bygga hus, få reda på hur det går med hyressättningen och hur vi ska ta hand om miljonprogrammets hus hur länge som helst. Det är för trökigt och energilöst i politikens väntrum. Man blir rastlös och olustig av allt väntande.

Tänk vad kul att få skriva några glada bloggar om att bostadsbyggandet kommit igång och att babyboomens barn kan se fram emot att få någonstans att bo. Några bloggar om att hyresgästerna kan andas ut för nu kommer förslag om ett hållbart och robust hyressättningssystem skulle inte heller vara helt fel. Nerslitna miljonprogramsområden ska lyftas till nya höjder. Tänk vilken rubrik och vilket lyft för alla tusentals hyresgäster som bor där.

Eländet på bostadsmarknaden är ju som gjort för en finansiell kris. Bygga hus och renovera är inga låtsasjobb. Det ger rikligt med arbetstillfällen och det behöver göras förr eller senare. Förr är smartare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om att det måste hända något på hyresmarknaden. Du kanske skulle passa på att avgå? Tänk om vi någon gång kunde få betala en hyra som baseras på självkostnaden. Tänk att få slippa presumitiva, rättvisare och andra marknadshyror du och regeringen vill införa/redan infört. För att inte tala om hur befriande det skulle vara om skattebetalarna och inte hyresgästerna såg över sin investering på bostadsmarknaden men att du skulle göra något åt saken kommer inte hända i år eller nästa år eller nästa.

Får inte du pension från AMF när du avgår? Ring och prata med Wanja så kan vi förhandla hyrorna efter självkostnaden.

Anonym sa...

Anonym - du gör bort dig själv genom såna här pinsamma inlägg. Om du har alla lösningar på bostadsproblemen, gör något aktivt, sluta gnälla på Barbro. Känns det bra inombords efter du skrivit nåt sånt här. Skäms!

Anonym sa...

Här är tre adresser till läsvärda synpunkter. Läs och försök förstå varför inte Barbro Engman lyssnar och debatterar hyresfrågor med medlemmarna i Sthlms innerstad?

http://www.sodermalmsforeningen.se/M%F6ten%20verksamhet%202009/Brev_till_medlemmar.pdf

http://www.sodermalmsforeningen.se/M%F6ten%20verksamhet%202009/Centrala%20hgfm%F6ten.pdf

http://www.sodermalmsforeningen.se/M%F6ten%20verksamhet%202009/Vad%20vill%20dom%20egentligen.pdf

Anonym sa...

Börjar bli tröttsamt och obehagligt med alla rättshaveristiska inlägg. Skulle önska ni försökte kanalisera er ilska till något konstruktivt istället. Hur skulle det va om vi alla använde de konventionella demokratiska kanalerna och exempelvis skrev en motion till förbundsstämman istället för dessa slag i luften.

/E