09 mars 2009

Makalösa föräldrar prisas - och halkar efter


Jag vet hur man gör. Man gör ingenting, med hyrorna alltså. De ensamstående har det rejält tufft med att få debet och kredit att gå ihop. Makalösa föräldrar har med rätta fått pris för sin kamp för de ensamståendes allt tunnare plånbok. Men det ser ut som om de makalösa föräldrarna får fortsätta att slita på med hyran och räkningarna. Ingen ljusning är i sikte. Det vore väl strålande om man kunde gå från att vara ensamstående till att bli självgående.

(KD) vill ge 10 000 i barnbonus för att: "Underlätta de här nödvändiga första inköpen." Men det finns en massa nödvändiga inköp och räkningar som ska betalas senare också när de 10 000 är slut. Om detta sägs inget. Jo för resten, i Aftonbladet säger Göran Hägglund (KD) att han inga pengar har och ingenting kan lova: ”Plånboken får jag lämna hemma just nu”. På det viset liknar han många ensamstående, de tycker inte heller att det är någon idé att ta med sig plånboken. Den är för platt.

Om nu socialminister Hägglund tycker att det är knepigt att hitta några friska pengar i statens kassakista till de ensamstående, så att de klarar hyran, tycker jag att han ska slå en signal till partikamraten och finansmarknadsministern Mats Odell och säga: "För Guds skull Mats, gör ingenting med förslagen om efterfrågestyrda hyror. Låt hyrestaket vara och se till att de kommunala bolagen inte drivs 'enligt principen om den private marknadsinvesteraren'. Det kommer bara att höja hyrorna, det inser varenda människa, och då kommer de makalösa föräldrarna att få det ännu jobbigare och kräva högre bostadsbidrag och barnbonus. Du vet hur det är med bonusar, Mats, de drar iväg.”

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nå Barbro!

Vad var det nu sade till tidningen Mitti? Journalisten säger att du sagt precis som han har skrivit.

Nu vill vi höra din version av vad du har sagt. Annars tror vi på journalisten.

B L

Anonym sa...

Det är inte bara "taket" som gärna får vara kvar.
Lika viktigt är att "golvet" ligger fast och stabilt. Ett bra golv kan aldrig underskattas! Först då, med fast och stabilt tak OCH golv är det ett funktionsdugligt hus.

Barbro Engman sa...

Det finns ingen Mitt i tidning, det finns flera stycken. De som jag sett har därför olika reportage. Så den kommentar som lämnats på min blogg stämmer inte. Denne någon skrev i kommentarebn: "I senaste numren av Mitti Södermalm, Vasastan och Kungsholmen uttalar sig Barbro Engman. Bland annat: ”Jag förstår inte att de (innerstads-föreningarna) är arga på mig. Hyressättningen i innerstan har halkat efter i årtionden. Den måste komma ifatt.”
I Mitt i Vasastan är jag överhuvudtaget inte citerad helt enkelt därför att jag inte talat med någon journalist där.
I Mitt i Södermalm står det inte heller att jag sagt så. Jag talade med journalisten på Mitt i Södermalm och hon läste upp mina citat innan tidningen gick i tryck och jag har inga invändningar mot hur hon citerar mig.Det är i Mitt i Kungsholmen som det står att jag skulle ha uttryckt mig på detta sätt. Jag borde ha bett honom att ringa tillbaka och berätta hur han tänkte skriva för då hade han inte kunnat skriva på det sätt han gjort helt enkelt därför att jag inte tycker så. Nästa gång får jag vara mera noga med att kolla hur de tänker citera mig.

Anonym sa...

Nå Barbro, vad är det nu som du har sagt till Mitt i Kungsholmen?

Du kryper runt frågan hela tiden. Nu vill vi veta vad du har sagt, om det nu inte stämmer det som står i tidningen.

B L

Helene sa...

Vi tackar för gratulationerna!